Bravo vsekakor Muri ne ustreza. Že pred včerajšnjo zadnjo tekmo jesenskega dela slovenskega nogometnega prvenstva je padlo na dveh obračunih trinajst golov. Poleti so Ljubljančani pošteno, svarilno lovili Prekmurce (4:3), v Šiški pa dokazali, kaj se zgodi, če med tednom nisi pravi (3:3). In včeraj se je ponovilo še v Fazaneriji. Bravo je še drugič borbeno in disciplinirano odnesel točko. Svojo komaj peto na desetih gostovanjih.

Mura, ki se ji je ob poškodbah in izostankih vse bolj poznal zgodnji začetek v Evropi, bo prezimila na petem mestu, točko za Celjem. V celotnem prvenstvu so sicer le v prvem krogu zasedali mesto nižje od četrtega. Bravo je zmanjšal zaostanek za Sežano in ga čaka za zdaj precej izenačen (tro)boj za (vsaj) osmo mesto. Če je trener Mure Ante Šimundža v Sežani (1:1) in Celju (1:0) upravičeno kritiziral pristop svojega moštva, ki prvič letos na treh, zdaj pa že štirih zaporednih tekmah ni slavilo vsaj enkrat, je tokrat Mura prikazala več želje in borbe, vendar bila premalo konkretna in kvalitetna v napadu. Če je pa že bila, je Jon Šporn naciljal prečko, Luka Šušnjara želel preveč, Amadej Maroša pa naciljal v Igorja Vekića.

Na sedmi tekmi zapored je Mura prejela gol, kar je bil najbrž ključni problem ob koncu jesenskega dela. In tudi tokrat ni bilo težko videti, zakaj redno prejemajo zadetke, kajti Luka Žinko je zlahka krenil ob črti z desne in po gladkem preigravanju nekako nekje našel Davida Brekala. Za njegov prvoligaški prvenec. Bravo je torej imel, kar je želel. Toda Mura je v nasprotju s tekmo v Celju, ko nikakor ni znala izenačiti, hitro našla rešitev, tudi sama v igralcu, ki je zabil svoj prvenec. Žiga Laci je dobil priložnost šele četrtič v prvi ligi, vstopil je namesto Marina Karamarka, in znal iztegniti glavo ob predložku. Nato sta moštvi prikazali pričakovano igro: Bravo se je postavil v dve vrsti, Mura pa na dolgo tuhtala, kaj narediti z žogo.

Šele nadaljevanje je prineslo več dinamičnosti in konkretnosti. Ljubljančani so dočakali napako domače obrambe, vendar razpoloženi Mustafa Nukić, ki je bil med redkimi z morebitno potezo več, z glavo ni izkoristil izleta Matka Obradovića, ko je glavo podstavil Laci. Na drugi strani je Maroša pomeril z razdalje, toda Vekić je bil dodobra ogret. Manj možnosti je imel, ko je odbitek vzel Šporn, udaril »iz prve«, toda stresel zgolj prečko. Šimundža je kmalu šel po vse tri točke, ponudil minute še Kevinu Žižku, toda Mura je brez Luke Bobičanca in tudi Fejsala Mulića premalo konkretna, zato jih v zimskem premoru čaka v pisarnah vsaj toliko dela kot na igrišču.