Včeraj se je v Baški grapi smrtno ponesrečil 38-letni moški. Med delom v gozdu se je nanj na strmem pobočju nenadzorovano zvrnil drevesni panj. Poleg policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica so na kraju delovne nezgode ukrepali še reševalci NMP ZD Tolmin in pripadniki GRS Tolmin.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so med drugim ugotovili, da se je 38-letni moški skupaj z 22-letnim gozdarjem včeraj zjutraj odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju imenovanem "Ava". Nameravala sta čistiti gozda in spraviti drvi za lastno uporabo.

22-letnik se je nato vrnil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je izvajal sečnjo lesa do popoldneva. Prav tako je pomagal sorodniku pri nakladanju drvi natovorno vozilo. Popoldne se omenjeni 38-letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino. Slednji se je zato okoli 16.30 z vozilom odpravil na zgornjo gozdno parcelo in opazil negibnega 38-letnika. Ta se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako.

Ker se 38-letnik ni odzival na klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, na njega je bil naslonjen še drugi manjši panj. 22-letniku je uspelo z njega odvaliti panj, pri tem pa je opazil, da je 38-letni moški hudo poškodovan. Prav tako ni kazal znakov življenja. Takoj zatem so reševalci prejeli telefonski klic na pomoč.O varnostnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil smrt 38-letnika in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o delovni nesreči s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.