Najprej je celo kazalo na dvojno švicarsko zmago. Z istim časom sta v cilj pridrvela Carlo Janka in Beat Feuz. A je švicarski dvojec na vrhu prehitel Italijan Dominik Paris. Vendar pa zmaga ni šla v italijanske roke. Čas Parisa je za dve stotinki sekunde popravil Dressen za prvenca na smukih v Lake Louisu.

Za Nemca se je sezona 2018/19 končala še preden se je dobro začela. Pri padcu na smuku v Beaver Creeku si je strgal križne vezi in izpahnil ramo. Sezona pred tem 2017/18 pa je bila zanj pravzaprav sanjska. Osvojil je namreč prestižni smuk v Kitzbühlu ter bil najhitrejši tudi na smuku v Kvitfjellu.

Vrnitev po enoletnem premoru pa ne bi mogla biti boljša. Že na prvem smuku sezone je zmagal. Dressen je postal prvi nemški zmagovalec smukov v Lake Louisu.

Moški del belega cirkusa je sezono v hitrih disciplinah začel v Kanadi. V smučarskem središču v najstarejšem kanadskem nacionalnem parku je na sobotnem smuku nastopila četverica Slovencev Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat.

Prvi smukaški izpit v sezoni sta najbolje opravila Kosi in Čater. Oba sta imela v minuli sezoni težave z zdravjem. Kosi je utrpel grd padec v Bormiu, Čater pa je na treningu smuku na svetovnem prvenstvu v Areju utrpel poškodbo kolena, zaradi katere je predčasno končal sezono.

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 29, ko se je po progi podal Čater, ki je z zaostankom 1,86 sekunde pristal na takrat 21. mestu. Do konca je izgubil pet mest. S startno številko 34 ga je prehitel tudi Kosi, ki je z zaostankom 1,71 sekunde osvojil svoje prve točke svetovnega pokala v Lake Louisu.

Komaj četrtič v zadnjem desetletju sta Slovenca končala v prvi trideseterici na smukih v Lake Louisu.

Boštjan Kline je z zaostankom 3,21 sekunde pristal na 56. mestu, Miha Hrobat pa je ostal brez uvrstitve.

V nedeljo bo v Lake Louisu na sporedu še superveleslalom.