Nenavaden televizijski zaplet je Hanks kmalu zatem komentiral v oddaji Jimmy Kimmel Live, kjer je priznal, da ga je razplet dogodkov presenetil.

Ne samo da ga je čudilo, da ga niso prepoznali, igralci niso navedli niti nobenega nepravilnega odgovora. Kot se je pošalil, bi lahko vprašali vsaj, ali je na fotografiji Woody Harrelson ali Mahershala Ali, nato pa dodal, da je bil naslov kategorije morda »slaba izbira igralca za film« ali pa »karierne odločitve neuspešnih igralcev«.

Voditelj Jimmy Kimmel je sicer predlagal prijaznejši razlog za zmedo tekmovalcev, in sicer, da se je Hanks tako zlil z likom, da občinstvo preprosto ni moglo razločiti med njim in Fredom Rogersom. Na to je Hanks odgovoril, da je bil morda kriv živo rdeč pulover, zaradi katerega niso mogli videti njegovega obraza.

Fred Rogers je bil priljubljen televizijski voditelj otroških oddaj, ki je številnim ostal v lepem spominu. Hanks je to potrdil z anekdoto: med snemanjem v Pittsburghu, kjer se je Rogers rodil, mu je neki neznanec v hotelskem dvigalu izrekel nenavadno opozorilo. »Tukaj v Pittsburghu gospoda Rogersa jemljemo zelo resno,« naj bi se glasil stavek, ki ga je Hanks, kot je v šali povedal Kimmlu, vzel kot grožnjo.