Današnja drama se je začela, ko se je policija, tudi proti-teroristična dve minuti do dveh odzvala na klic o tem, da je nekdo zaboden na južnem koncu mostu. Kmalu so se kot požar razširile novice o streljanju na mostu. Dolgo ni bilo jasno, kdo je streljal. V tem času, posebno ob petkih, je na tem mostu ogromno prometa in veliko peščev. Promet je obstal, pešci so bežali na vse strani.

Šele video enega od očividcev začetka drame je povedal veliko več o tem, kaj se je dogajalo. Na njem štirje, morda pet moških pokuša obvladati napadalca, ki je na tleh. Vidimo tudi moškega, ki se odmika z velikim nožem v rokah. Skupina pogumnih moških ga je odvzela napadalcu, ki je pred tem grozil mimoidočim. Prva oborožena policista, ki sta posredovala, sta te moške potegnila z napadalca, se odmaknila od njega in ga ustrelila najmanj dvakrat.

Lažni samomorilski jopič

»Slišal sem vpitje, kot bi šlo za pretep, to je bilo prvo, kar sem slišal. Potem sem slišal “pojdite nazaj” in dva strela,« je povedal eden od očividcev. Policija, ki se je zelo hitro odzvala, je pozno popoldne potrdila, da je napadalec, ki je imel na sebi, kot se je izkazalo, lažen eksplozivni jopič, umrl. Potrdila je tudi, da je šlo za teroristični napad. In da je bilo najmanj pet ljudi ranjenih.

Preplah in kaos, ki sta popoldne izbruhnila na londonskem mostu sta razumljiva, saj je bil junija 2017 prizorišče veliko hujšega terorističnega napada, v katerem je umrlo osem ljudi, blizu petdeset pa ranjenih. O napadalcu ali njegovih motivih ni znanega še nič, policijo pa bo najbolj zanimalo, ali je del skupine, ali pa eden od tistih samotarskih teroristov. Zato je most še vedno zaprt, policija pa preiskuje okoliška poslopja. Londonski župan Sadiq Khan je pohvalil skupino moških, ki se je postavila po robu z nožem oboroženemu napadalcu, čeprav ni mogla vedeti, da je imel na sebi lažni samomorilski jopič.