Nogometaši madridskega Reala so bili na pragu velike zmage, a v razmiku le treh minut prejeli dva gola in se na koncu morali sprijazniti z remijem proti PSG (2:2). Že res, da bo kraljevi klub zaradi osvojene točke še tretjič v zadnjih štirih sezonah skupinski del lige prvakov končal na drugem mestu, a je na derbiju s Parižani dobil potrditev, da se znova lahko enakovredno kosa z najboljšimi moštvi v Evropi. Španski velikan je bil boljša ekipa na igrišču v vseh pomembnejših statističnih kazalnikih nogometne igre, zgolj vratarju Keylorju Navasu pa se lahko gosti zahvalijo, da so se v francosko prestolnico vrnili neporaženi. Kostaričan, sicer nekdanji član Reala, je zbral kar deset obramb in bil za eno najboljših predstav v zadnjih letih nagrajen z nazivom igralec tekme. »Da sem se vrnil v Madrid, bil tako lepo sprejet in za nameček še odigral izvrstno, je fantastično,« zadovoljstva ni skrival Keylor Navas.

Polni hvale na račun Reala so bili španski mediji, navdušeni nad predstavami Karima Benzemaja, Edena Hazarda in komaj 21-letnega Feda Valverdeja. »Čeprav so prejeli dva gola, so obeti za igralce Zinedina Zidana dobri. Po ponižanju proti Ajaxu v minuli sezoni je Real potreboval takšno tekmo,« so zapisali pri španskem športnem dnevniku Marca in pristavili, da se je nogomet znova vrnil na Santiago Bernabeu. Galaktiki se bodo zdaj lahko v celoti osredotočili na špansko prvenstvo in na derbi prihodnji mesec z Barcelono, ki je niso premagali že vse od aprila leta 2016.

Uvrstitve v izločilne boje lige prvakov so se razveselili tudi pri Tottenhamu, na klopi katerega je evropski debi uspešno prestal Jose Mourinho. Londončani so proti Olympiacosu po 20 minutah zaostajali že z 0:2, vendar tekmo v nadaljevanju zasukali in se veselili zmage s 4:2. Angleški predstavnik je sploh prva ekipa, s katero je Mourinho v evropskem tekmovanju zmagal po dveh zadetkih zaostanka, pa čeprav se je pred tem v identičnem položaju znašel kar trinajstkrat. Z dvema zadetkoma se je sicer proslavil domači napadalec Harry Kane, ki je na zadnjih 24 tekmah najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja mrežo zatresel že dvajsetkrat. S tem je podrl rekord legendarnega Alessandra del Piera iz leta 1998, ki je za identičen podvig potreboval dve tekmi več.

A dosežek 26-letnika je ostal v senci strelskega šova Bayernovega golgeterja Roberta Lewandowskega proti Crveni zvezdi. Bavarci so v Beogradu gostitelje nadigrali s 6:0, kar štiri žoge v zgolj 14 minutah in 31 sekundah pa je v mrežo srbskega poslal prav poljski reprezentant. Lewandowski je sicer v torek postal šele drugi nogometaš po Lionelu Messiju, ki je v ligi prvakov zabil štiri gole na dveh tekmah, saj mu je to uspelo tudi pred šestimi leti v dresu Borussie Dortmund proti Realu Madrid. »Lahko bi dosegel še dva gola, a pomembno je, da smo se na igrišču zabavali. Vesel sem vsake zmage, tudi tiste, pri kateri ne zabijem,« je dejal Robert Lewandowski, ki je v letošnjem koledarskem letu na 53 tekmah dosegel 51 golov, v zadnjih 20 nastopih za Bayern v vseh tekmovanjih pa neverjetnih 27.