Hammarby je ta čas na tretjem mestu švedskega nogometnega prvenstva in bo naslednjo sezono igral v kvalifikacijah za evropsko ligo. »To je za nas vse novo, a seveda zelo razburljivo. Zdi se, da gre za pravi čas, saj imamo zelo dobro mlado ekipo, naslednje leto bomo igrali v Evropi. Da smo v klub dobili osebo, s takšno karizmo in strastjo do tega športa, kot ju ima Zlatan Ibrahimović, je neverjetno,« je dejal predsednik Hammarbyja Richard von Yxkull.

V pogovoru za švedski časnik Aftonbladet je Ibrahimović pojasnil, da bo pomagal Hammarbyju postati najboljši klub v Skandinaviji. Klub ima po njegovem mnenju fantastične navijače in vsi bi ga morali poznati: »Ko bi videli njegov logotip, bi morali ljudje reči: 'Da, to je Hammarby!'« Na vprašanje, ali bo klubu pomagal tudi s svojim nogometnim znanjem na zelenici, je priljubljeni nogometaš odvrnil: »To se ne bo zgodilo.«

Ibrahimović je pred kratkim sporočil, da zapušča ameriški klub Los Angeles Galaxy. Na to novico so se najprej odzvali pri italijanskem Milanu, kjer so ameriški lastniki napadalcu ponudili sodelovanje, a le, če bi bil pripravljen ostati 18 mesecev. V tem primeru so za pol leta pripravljeni plačati šest milijon evrov, poročajo italijanski mediji.