Kralji so v dvorani Staples Center zaostajali že 0:3. A so se prav po zaslugi slovenskega asa, ki se je izkazal v tretji tretjini, vrnili in iztržili točko. Kopitar je najprej podal Dustinu Brownu v 49. minuti za 2:3. Štiri minute kasneje pa je zabil za podaljšek. Adrian Kempe je zadel prvi gol na tekmi za kralje ob koncu druge tretjine.

Zasedba iz Los Angelesa z 20 točkami na 24 odigranih tekmah v tej sezoni ostaja povsem na repu razvrstitve zahodne konference v ligi NHL. Na vrhu Zahoda je Edmonton Oilers s 35 točkami.

»Prikazali smo hladno-toplo predstavo. Začetek ni bil slab, bili smo v igri, a obenem nasprotniku predali nekaj ploščkov, ki je tako prišel do prvega zadetka ... V nadaljevanju se je nato zgodilo nekaj, kar me je zmotilo - zdi se mi, da smo padli. Prvič po dolgem času so naša ramena padla,« je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

Moštvo je po njegovem nato prikazal boljšo predstavo v zadnji tretjini rednega dela. »Nekatere stvari, ki smo jih želeli prikazati, so se pojavile v zadnji tretjini ... Tako smo se vrnili v tekmo, a napaka na koncu nas je stala točke,« je še povzel McLellan. Los Angeles bo naslednjič na led stopil v noči na četrtek, ko se bo doma pomeril proti ekipi New York Islanders.

Moštvo iz New Yorka, ki je med boljšimi v ligi v tej sezoni, je na gostovanju v Anaheimu v pretekli noči doživelo poraz s 0:3 in tako prvič po 17 tekmah ostalo brez doseženega gola na tekmi. S 16 zmagami, štirimi porazi in dvema porazoma v podaljšku v tej sezoni ostaja na drugem mestu vzhodne konference.

Sedmo zmago v vrsti so v pretekli noči dosegli Dallas Stars, ki so bili s 4:2 boljši od Las Vegasa. Za ekipo iz Teksasa je dva gola prispeval Aleksander Radulov.