Kanadčanom gre v novem formatu Davisovega pokala v tenisu, ki poteka v Madridu, vse po načrtih. Kot prvi so z dvema zmagama iz skupinskega dela napredovali v četrtfinale, v katerem so kot prvi napredovali med najboljšo četverico. Junak uspehov je Vasek Pospisil, ki je doslej dobil vse tri dvoboje med posamezniki, skupaj z Denisom Šapovalovom pa je proti Avstraliji v četrtfinalu dobil tudi odločilno igro dvojic.

Igra dvojic je odločila tudi zmagovalca drugega četrtfinala med Srbijo in Rusijo. Novak Đoković je z zmago proti Karemu Hačanovu izenačil dvoboj. Srbski zvezdnik se je v nadaljevanju popoldneva pomeril še v igri dvojic. Z Viktorjem Troickim sta doživela boleč poraz, saj sta v podaljšani igri tretjega niza proti Hačanovu in Andreju Rubljevu zapravila tri zaključne žogice, dve od njih na svoj začetni udarec. Rusija, ki v Madridu igra brez najboljšega igralca Daniila Medvedjeva, se bo danes ob 10.30 v polfinalu pomerila proti Kanadi.

Davisov pokal, četrtfinale: Kanada – Avstralija 2:1 (Pospisil – Millman 7:6 (7), 6:4, Shapovalov – De Minaur 6:3, 3:6, 5:7, Pospisil, Shapovalov – Thompson, Peers 6:4, 6:4), Srbija – Rusija 1:2 (Krajinović – Rubljev 1:6, 2:6, Đoković – Hačanov 6:3, 6:3, Đoković, Troicki – Hačanov, Rubljev 4:6, 6:4, 7:6 (8)), Velika Britanija – Nemčija, Španija – Argentina (sinoči).