Prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal je v Davisovem pokalu zabeležil še 26. zaporedno zmago, potem ko je bil s 6:4 in 6:3 boljši od Borne Goja, že pred tem je Alberto Bautista s 6:1 in 6:3 ugnal Nikolo Mektića. Nadal je nato skupaj z Marcelom Granollesom sestavljal še dvojico, ki je bila s 6:4 in 6:3 boljša od Ivana Dodiga in Mateja Pavića.

»Servis mi je deloval dobro, vse druge reči pa moram popraviti. Goja nisem poznal, zato sem imel nekaj težav v prvem nizu, v drugem je že šlo bolje. Bil sem agresivnejši in bolj samozavesten,« je po posamičnem dvoboju zadovoljen Nadal, ki je nato presenetil in nastopil še v dvoboju dvojic in zmagal še tam.

Tega pa nista storila Avstralca John Peers in Jordan Thompson, ki sta svoj obračun proti Belgijcema predala brez boja, a potem ko so si Avstralci že zagotovili zmago in napredovanje med najboljših osem. Nick Kyrgios je s 6:2 in 7:6 ugnal Steva Darcisa, Alex de Minaur pa s 6:0 in 7:6 Davida Goffina.

Avstralci se bodo v četrtfinalu pomerili s Kanado, ki si je napredovanje zagotovila že v torek. Zadnja tekma skupine med ZDA in Italija tako ni odločala o ničemer, Američani so jo dobili z 2:1, se je pa vpisala v zgodovino. Končala se je štiri minute čez četrto uro zjutraj, kar je drugi najbolj pozen konec v zgodovini profesionalnih teniških dvobojev. V njem sta Sam Querry in Jack Sock premagala Simoneja Bollellija in Fabia Fogninija. Slednji je Italijanom zagotovil edino točko, ko je premagal Reillyja Opeko, Taylor Fritz pa je zatem izenačil z zmago nad Matteom Berrettinijem.