Februarja so na Balkan Festivalu prvič skupaj nastopili velikani Rasta, Jala Brat, Buba Corelli in Djani ter občinstvo popeljali v vode folka, R&B-ja, hip hopa in rapa. 07. decembra bodo obiskovalce Balkan Festivala v sezono decembrskih praznovanj popeljali Ceca, Aca Lukas in Darko Lazić.

Ceca

Svetlana Ražnatović, mnogim bolje poznana kot Ceca, je s pevsko kariero začela že s petnajstimi leti, ko je nastopala po celi tedanji Jugoslaviji. S hiti »Kukavica«, »Fatalna ljubav« in »Ja još spavam u tvojoj majici« si je pridobila naklonjenost publike. V njeni karieri je bilo veliko vzponov, albumi Maskarada, Decenija, Gore od ljubavi so eni od najbolj razpoznavnih. Med enega najbolj odmevnejših koncertov v Srbiji spada koncert na Marakani, kamor jo je prišlo poslušat 70.000 ljudi.

Aca Lukas

Tudi Aleksandar Vuksanović aka Aca Lukas se je z glasbo začel ukvarjati zgodaj. Pravijo mu neokronani kralj splavov; v 90-ih letih je nastopal na splavu Lukas, po katerem je dobil tudi nadimek. V začetku kariere je izdal dva uspešna albuma Pesme od bola in Lična karta, ki sta mu zagotovila preboj na sceno, četrti album Nešto protiv bolova pa je potrdil njegov uspeh. Rad sodeluje v duetih z drugimi pevci. Tudi s Ceco je posnel pesem »Ne zanosim se ja«, ki jo bomo nedvomno slišali na največjem balkan koncertu na Gospodarskem Razstavišču.

Darko Lazić

Darko Lazić je smisel za glasbo podedoval po svojemu očetu Milanu. Kljub temu, da je zaključil frizersko šolo, se je prijavil na četrto sezono popularne srbske oddaje Zvezde Granda, kjer je tudi zmagal. Z zmago in pesmiijo Korak do sna so se mu odprla vrata do slave in drugih glasbenih projektov, na katerih se sodeloval z znanimi glasbniki kot sta MC Yankoo in Tanja Savić.