Tekma med nemškima prvoligašema, ki so jo z 1:0 dobili gostitelji, je imela skoraj še tretji polčas, saj je sodnik konec odpiskal šele po 110 minutah. Za to gredo zasluge gostujočemu kapetanu Davidu Abrahamu, ki je v sodnikovem dodatku stekel proti domačemu trenerju Christianu Streichu, se vanj namerno zaletel in ga podrl na tla. Na igrišču je nemudoma zavladal kaos, proti branilcu pa so se zapodili tako igralci kot trenersko osebje Freiburga. »Počutil se je izzvanega, a kaj takega se ne bi smelo zgoditi. To tudi sam dobro ve. Posledice bodo za vse, ki so bili vpleteni,« je obljubil športni direktor Eintrachta Fredi Bobič.

Nogometaš je moral zaradi nešportnega dejanja nemudoma zapustiti igrišče, kazen v obliki rumenega oziroma rdečega kartona pa sta prejela tudi Freiburgov pomožni trener Florian Bruns in domači rezervist Vincenzo Grifo.

Kot poročajo nemški mediji, se je Abraham po tekmi Streichu opravičil, nogometni strateg pa mu dejanja očitno ni pretirano zameril. »Nogomet je kontakten šport. Tekma je bila napeta, a sedaj se moramo vsi pomiriti. Dogodek je za nami in nesmiselno je debatirati o tem,« iz incidenta drame ni želel delati Streich.