V nogometni ligi prvakov se začenja drugi del. V četrtem krogu bodo tekmeci isti, kot so bili v tretjem, le vloge gostiteljev bodo zamenjane. Po četrtem krogu bi lahko dobili prve klube, ki se bodo že dve tekmi pred koncem skupinskega dela uvrstili v izločilne boje, ki jih bodo z osmino finala začeli februarja prihodnje leto. V najboljšem položaju so klubi, ki imajo po prvih treh tekmah stoodstotni izkupiček devetih točk – PSG, Bayern in Manchester City. Nekateri klubi s po sedmimi točkami (Napoli, Atletico Madrid, Juventus) upajo na ugoden razplet ne le na svoji tekmi, ampak tudi na drugih tekmah v skupini.

Igralci Slavije v trgovini Barcelone

V Barceloni se več kot z današnjo tekmo s Slavijo iz Prage (igralci češkega prvaka so pred sinočnjim treningom na stadionu Camp Nou veselo nakupovali v klubski trgovini katalonskega ponosa) ukvarjajo s slabo formo moštva. Po ligaškem porazu proti Levanteju (1:3) se je še povečalo število navijačev, ki zahtevajo odhod trenerja Ernesta Valverdeja, čeprav je Barcelona še vedno na prvem mestu v španski ligi. Nizozemec Ronald Koeman, ki je kot igralec blestel v dresu Barcelone v vlogi branilca, je že povedal, da bi se v Katalonijo lahko preselil šele poleti prihodnje leto po evropskem prvenstvu, saj je trenutno zaseden s službo selektorja Nizozemske. Španski mediji omenjajo tudi 43-letnega Argentinca Marcela Gallarda, ki je doslej s klubom River Plate iz Buenos Airesa osvojil deset lovorik.

Če je v skupini F prvo mesto rezervirano za Barcelono, se za drugo zagrizeno borita Borusssia in Inter, ki bosta drevi odigrala derbi v Dortmundu. Pred 14 dnevi v Milanu je zmagal Inter z 2:0, potem ko je bil pod velikim pritiskom osvojitve treh točk, ker je na prvih dveh osvojil le eno. V taboru Borussie so zelo skrivnostni glede nastopa zvezdnika Marca Reusa, ki je moral izpustiti tekmo v Milanu. Na zadnji tekmi nemškega prvenstva z Wolfsburgom je zaradi poškodbe z igrišča odšel že po pol ure. »Moramo se dobro pripraviti. Treba bo dobro napadati, a moramo biti preudarni in najti ravnovesje, da se bomo kakovostno branili. Inter je zelo nevaren v protinapadih, igra v različnih postavitvah, zna krožiti z žogo, zato nas čaka težka bitka,« napoveduje 62-letni trener Borussie Lucien Favre. Švicar na klopi nemškega velikana se je uštel na prvi tekmi v Milanu, ko je v obrambi igral s tremi branilci.

Inter pod trenerjem Antoniom Contejem igra vse boljše in v serie A diha za ovratnik vodilnemu Juventusu. »Ko se borimo skupaj, noben zid ni previsok,« je tekmecu sporočil Antonio Conte. Pri tem je imel v mislih stadion Signal Iduna Park v Dortmundu, ki je eno najbolj vročih igrišč za gostujoče ekipe in je značilen po tem, da navijači za golom ustvarijo rumeni zid.

Poslastica na stadionu Stamford Bridge

Prava poslastica se obeta v Londonu med kluboma Chelsea in Ajax, ki bijeta bitko za prvo mesto v skupini H. Na stadionu Stamford Bridge bo mrgolelo talentiranih igralcev, ki jih premoreta oba kluba. V Amsterdamu je zmagal Chelsea z 1:0, potem ko je bil učinkovitejši v dinamični končnici tekme. »Da bomo uspešni, moramo razumeti kakovost in nevarnost Ajaxa. Tehnično je odlično podkovana ekipa. Naš odziv po porazu na prvi tekmi doma (Valencia op. p.) je bil dober. Ker smo Chelsea, pričakujemo, da bomo napredovali v izločilne boje, vendar moramo pokazati enak odnos kot na zadnjih dveh tekmah,« pravi trener kluba Chelsea Frank Lampard, ki navdušuje s tem, da daje priložnost mladim nogometašem iz lastne klubske šole. Ko igra Ajax, je to garancija za spektakel, saj nizozemski prvak ne zna igrati drugače kot hitro, atraktivno in napadalno.