Potem ko so Celjani v prejšnjem krogu v Zlatorogu dosegli premierno zmago proti norveškemu Elverumu (32:25), so včeraj doživeli že peti poraz med evropsko elito. Po zelo dobrem in obetavnem prvem polčasu (14:14) so v nadaljevanju popustili in visoko izgubili, na naslednjih dveh tekmah pa jih čakata uri resnice v boju za osmino finala: dvakrat zapored se bodo pomerili z Zagrebom – v nedeljo, 10. novembra, ob 17. uri doma in v četrtek, 14. novembra, ob 18. uri na Hrvaškem.

O tem, kakšen favorit je bil Pick, potrjuje že bežen pogled na kvote na največji svetovni stavnici: na zmago Madžarov je znašala zgolj 1,03, na uspeh pivovarjev pa kar 16. Tekmo v Szegedu, ki sta jo sodili francoski sestri dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura, so Celjani sicer odlično odprli (4:1, 5:2), vendar so hitro poskrbeli za strelski mrk. Med osmo in petnajsto minuto niti enkrat niso zadeli mreže »salamarjev«, ki so s štirimi zaporednimi goli prvič povedli pri izidu 6:5. A gostje so na srečo hitro prilezli iz brezna, vzpostavili ravnotežje, vmes povedli za dva (11:9), prvi polčas pa se je po kar devetih izenačenjih končal z remijem.

Celjani (brez poškodovanega Domna Makuca) so se v drugem polčasu enakovredno upirali le v prvih petih minutah. Trikratni madžarski državni in sedemkratni pokalni prvaki so si hitro priigrali prvo večjo prednost (20:16), ki je sredi drugega polčasa prvič znašala šest golov (26:20), potem ko gostje osem minut niso dosegli gola. Že takrat je bilo jasno, da bo ekipa Španca Juana Carlosa Pastorja, ki je v Szegedu trener in športni direktor, na deveti medsebojni tekmi že šestič slavila.

Kljub porazu bi lahko Celjani proti klubu, ki ima letni proračun deset milijonov evrov, iztržili precej več. Trener Tomaž Ocvirk kljub porazu ni bil razočaran: »V prvem polčasu smo Pick malce presenetili, igrali smo zares dobro in se odlično borili z veliko višjimi in težjimi tekmeci, a pri tem porabili veliko moči. Drugi polčas smo začeli nasprotno od dogovora v garderobi: prehitro smo zaključevali, nismo igrali do priložnosti, ob tem smo zapravljali žoge in delali napake ter bili zaradi tega kaznovani. Na roko nam ni šlo niti sodniško merilo, čeprav o tem ne bi želel razpravljati. Igralec manj se nam je na igrišču močno poznal, manjkala je tudi kakšna obramba vratarjev več, Pick pa je to seveda izkoriščal in višal razliko.«

Tudi sodniško merilo Francozinj ni ustrezalo Celjanom, kajti Pick, ki slovi po zelo ostri in agresivni obrambi, v 60 minutah ni imel niti minute izključitve. Krožni napadalec Vid Poteko je v dosegel en gol, kljub porazu pa je v celjski predstavi videl tudi veliko dobrih stvari: »Odigrali smo zelo dober prvi polčas, v drugem pa naredili preveč napak, ki jih takšne vrhunske ekipe, kot je Pick, kaznujejo. Iz te tekme lahko črpamo optimizem, saj smo igrali zelo dobro v obrambi in še naprej dokazujemo, da je ta na zares visoki ravni. Toda za zmage proti vrhunskim ekipam iz evropskega vrha nam manjka pika na i, vendar verjamem, da jo bomo s trdim delom kmalu tudi postavili.«

Skupina A, 6. krog: Pick Szeged – Celje Pivovarna Laško 31:24 (14:14), Elverum – Zagreb 30:30 (13:18), Flensburg – Barcelona 27:34 (12:18), Paris Saint-Germain – Aalborg 37:24 (18:11).