Ljubljančanke, ki so v prejšnjem krogu doma sicer izgubile proti Györu za 12 zadetkov, a se večji del tekme dobro kosale s favoritom za novo končno zmago, so na Madžarskem pokazale še lepši obraz. Tokrat so slovenske prvakinje držale korak z madžarsko ekipo praktično celo tekmo, odločilen korak k pričakovani zmagi so gostiteljice naredile v zadnjih desetih minutah.

Ljubljančanke so se tako kot v Ljubljani na prvi medsebojni tekmi odlično upirale favoriziranim Madžarkam. Te so sicer silovito začele, po izenačenju na 2:2 so dosegle pet zaporednih golov, kar je gostje prisililo k minuti odmora. Ta je očitno zalegla.

Po zaostanku s 3:8 so krimovke namreč odgovorile z enako mero, dosegle pet zadetkov zapovrstjo in prišle na 8:8. Nato so z golom 17-letne Valentine Klemenčič celo povedle, do konca polčasa pa je nato sledil "mrtvi tek", ekipi sta na glavni odmor šli poravnani na 13.

Tudi v nadaljevanju so igralke Krima dihale za ovratnik domače ekipe, ki je sicer povedal za tri zadetke, a so bile potem gostje ves čas blizu. V 47. minuti pa je Bregar zahteval novo minuto odmora, potem ko je Györ spet pobegnil za tri zadetke (24:21).

Kmalu za tem je Bregar znova poklical igralke na posvet po dveh zaporednih golih Stine Oftedal, po katerih so domače vodile za štiri zadetke. Ko pa je Jana Knedlikova v 54. minuti zadela za 28:23, je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost je sicer znašala šest zadetkov.

Pri domačih, ki s stoodstotnim izkupičkom vodijo v skupini D, je bila najboljša strelka Oftedalova s sedmimi goli, pri Krimu, ki ima doslej eno zmago in je zadnji, pa jih je Alja Varagić prispevala pet.