V Ottawi sta se srečali ekipi, za katerima je slab start v novo sezono. Ottawa je do obračuna z Detroitom zmagala le enkrat, Red Wings pa so nanizali pet zaporednih porazov. Slabo serijo so končali senatorji, največ zaslug za to imata Anthony Duclair in vratar Anders Nilsson. Prvi je dosegel dva gola, in sicer zadnja dva na tekmi, drugi pa je ubranil 34 strelov tekmecev.

»Naša serija gostovanj ni bila dobra. Kazali smo premalo truda, pred domačimi gledalci je bilo drugače. Pokazali smo več želje, za nami je zelo solidna tekma,« je po tekmi dejal Duclair. Poleg njega so gole za domače dosegli še Chris Tierney, Mark Borowiecki in Jean-Gabriel Pageau, Za Detroit, ki je vodil z 2:1, pa sta bila natančna Darren Helm in Tyler Bertuzzi.

Tekmo med Tampo in Pittsburghom je odločila zadnja minuta, 57 sekund pred koncem je namreč gol za 3:2 dosegel branilec Victor Hedman, njegova ekipa je imela takrat igralca več na ledu. Gosti so nato vratarja zamenjali s šestim igralcem, imeli 14 sekund pred koncem lepo priložnost, toda s fantastično obrambo se je izkazal domači vratar Andrej Vasilevskij, ki je skupno zbral 37 obramb.

Premagala sta ga le Brandon Tanev in Jake Guentzel, po njegovem golu so pingvini vodili z 2:1. Pri domačih sta se poleg Hedmana med strelce vpisala še Alex Killorn in Cedric Paquette.