Po štirih zaporednih uspehih in štirih zaporednih lovorikah v domačem pokalu, alpski ligi in državnem prvenstvu so hokejisti Olimpije prvič po daljšem času ostali praznih rok. Na turnirju drugega kroga evropskega celinskega pokala so namreč v skupini z gostiteljem Rittnom, madžarskim Ferencvarošem in španskim klubom Urdin iz San Sebastiana premagali le zadnjega, z naskokom najskromnejšega udeleženca, pred tem pa obe drugi tekmi izgubili in tako niso izpolnili zastavljenega cilja, saj se niso uvrstili na naslednji turnir, kamor bo kot zmagovalec skupine odpotoval le Ferencvaroš.

Po petkovem poznovečernem porazu proti gostiteljem turnirja je bilo jasno, da mora Olimpija za ohranitev upanja na napredovanje v soboto premagati Ferencvaroš. Tekme se je s to mislijo tudi pravilno lotila, saj je takoj pritisnila na vrata nasprotnika in si, ko je imela kmalu dvakrat igralca več na ledu, ustvarila kar nekaj priložnosti, zadela pa prek Luka Zorka v deveti minuti, ko je bilo razmerje sil na ledu izenačeno. A kot da bi zadetek Ljubljančane uspaval, so Madžari z dvema hitrima goloma v manj kot minuti kmalu zatem rezultat obrnili sebi v prid, da sta moštvi na prvi odmor odšli poravnani, pa je v 19. minuti poskrbel Nik Simšič. Tudi na začetku druge tretjine je Olimpija pritisnila, v 27. minuti pa prejela zadetek, ki se je kasneje izkazal tudi za zadnjega na tekmi, saj sta mreži do konca ostali nedotaknjeni in upanja na napredovanje je bilo konec. »Ferencvaroš je dobra ekipa, ima izredno globino. V petek smo imeli pozno tekmo, zato nismo bili najbolj sveži, a v tem ne bi iskal opravičila, sistem je pač tak, kot je. Malo nam je zmanjkalo, dejstvo pa je, da se hokej igra s čustvi, z željo, in če tega ni, ne more biti niti uspeha,« je bil po porazu razočaran ljubljanski trener Gregor Polončič.

Današnja tekma proti skromnemu španskemu nasprotniku je tako odločala le o tretjem mestu, po pričakovanjih pa so jo Ljubljančani brez težav dobili s 6:1. »Imeli smo višje cilje, bili smo dobro pripravljeni, a se nam ni izšlo po načrtih. Treba bo analizirati dogodke, se poglobiti v stvari in delati naprej. Tretje mesto je razočaranje. Smo kakovostnejši, kar smo pokazali na nekaterih tekmah pred turnirjem,« mnenja po nepomembni zmagi za tretje mesto ni spremenil Polončič.

Turnir 2. kroga celinskega pokala v hokeju na ledu, skupina D, 1. krog: Ferencvaroš – Urdin 6:0 (3:0, 2:0, 1:0), Olimpija – Ritten 1:2 po kazenskih strelih (0:1, 1:0, 0:0 – Rajsar 39; Obuchowski 1), 2. krog: Olimpija – Ferencvaroš 2:3 (2:2, 0:1, 0:0 – Zorko 9, Simšič 19; Pavuk 11, Karmeniemi 11, Kulmala 27), Ritten – Urdin 10:1 (1:1, 4:0, 5:0), 3. krog: Olimpija – Urdin 6:1 (0:0, 3:0, 3:1 – Simšič 21, Zorko 31, Rajsar 36, Mušič 53, Koren 57, Brus 57; Klepac 48), Ritten – Ferencvaroš 1:3 (1:2, 0:0, 0:1).