Proti je tudi Nigel Farage

Johnson je včeraj dejal, da s strinja z oceno predsednika evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, da so dosegli dogovor, ki je »pošten in uravnotežen in ščiti pravice naših državljanov ter mir in stabilnost na irskem otoku«. Poudaril pa je, da »za nas v Združenem kraljestvu to pomeni, da lahko izpeljemo resnični brexit, ki dosega naše cilje, kar pomeni, da lahko celotno Združeno kraljestvo odide 31. oktobra,« je dodal Johnson.

Medtem ko dosedanji zagovorniki trdega brexita hvalijo sporazum, je ta po soglasni oceni opozicije veliko trši od sporazuma Mayeve in nesprejemljiv, ker je še slabši za britansko gospodarstvo, delovna mesta, delavske pravice in varstvo okolja. »Nismo zadovoljni s sporazumom in bomo glasovali proti,« je napovedal vodja laburistov Jeremy Corbyn. Celo vodja brexitske stranke Nigel Farage kritizira Johnsonov sporazum, a zaradi drugih razlogov. »Dejansko smo razcepili našo državo, postavili mejo med Združeno kraljestvo in Severno Irsko. To je drugi najslabši sporazum v zgodovini. Šokantno,« je dejal. Največja severnoirska stranka DUP (še) noče podpreti novega sporazuma, saj pravi, da ne koristi severnoirski ekonomiji in da ogroža britansko unijo. Johnsonu očita, da je bil preveč zagret za sklenitev sporazuma za vsako ceno.

Johnson pa je prepričan, da bodo poslanci glasovali za njegov sporazum. Ni pa nujno, da bodo pristali na glasovanje že v soboto. bbk