Podrobnosti pričanja Hillove niso znane. Je pa znano, da je v nasprotju s Trumpom zagovarjala politiko trde roke do Rusije.

Demokrati so preiskave pred ustavno obtožbo Trumpa uvedli zaradi telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, med katerim je Trump Ukrajinca prosil, naj preiščejo sina Josepha Bidna v zameno za pomoč. Trump trdi, da ni pogojeval pomoči s preiskavo, čeprav je pomoč zadržal v čakanju na preiskavo. Nezakonito je sicer že to, da je v tujini naročal preiskavo svojega političnega nasprotnika.

Obveščevalni odbor želi v prihodnjih dneh zaslišati še namestnika pomočnika državnega sekretarja ZDA Georgea Kenta in pravnika State Departmenta Ulricha Brechbula, pa tudi do petka dejanskega vodjo kabineta Mika Pompea, Michaela McKinleyja. Ta je v petek odstopil po 37-letni karieri.

Že v petek pa so demokrati zaslišali nekdanjo veleposlanico ZDA v Ukrajini Marie Yovanovitch. Ta je menila, da jo je Trump predčasno odpoklical s položaja, ker jo je njegov odvetnik Rudy Giuliani zatožil, da noče sodelovati pri rovarjenju proti Bidnu.

Prejšnji teden so zaslišali tudi nekdanjega vršilca dolžnosti veleposlanika v Ukrajini Billa Taylorja, ki je veleposlaniku ZDA pri EU Gordonu Sondlandu poslal sporočilo, v katerem se mu zdi noro, da zadržujejo pomoč Ukrajini zaradi pomoči za politično kampanjo. Sondland mu je odvrnil, naj ga pokliče in po pogovoru s Trumpom zagotovil, da je bil predsednik jasen, da ni nikoli šlo za to - quid pro quo oziroma uslugo za uslugo. Sondland bo prišel v četrtek v kongres povedat, da ta izjava ni zrasla na njegovem zelniku, ampak na Trumpovem. Sondland je namreč že izjavil, da ne bo plačeval za Trumpove in Giulianijeve grehe.

Giuliani mora po nalogu kongresnih odborov predati vso dokumentacijo povezano z njegovim delovanjem v Ukrajini. Nekdanji župan New Yorka se do sinoči ni izjasnil ali bo to storil ali ga čaka sodni spor.