Balkan Boys s svojim unikatnim zvokom Balkana že deset let navdušujejo ljubitelje glasbe. V sredo, 16. oktobra, bodo v ljubljanski Cvetličarni obletnico proslavili s koncertom, kjer se jim bodo pridružili tudi gosti – Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še’n litro in Lado Bizovičar, prav možno pa je, da bo na oder prišel še kdo. Na dan koncerta bodo izdali še tretji studijski album Welcome to Gipsyland.

Širina njihovega ustvarjanja je slišna tudi na novem, tretjem albumu, ki bo na plano spustil balkan pop fusion s poudarkom na etno/gipsy glasbi. Pri albumu sta kot gosta sodelovala Marko Marković in Rudi Bučar. Na albumu je devet skladb in tri bonus skladbe, katerih avtor je večinoma Rok Nemanič, ustanovitelj in gonilna sila banda, med avtorji pa se pojavljajo tudi Rudi Bučar, Robert Nemanič, Jernej Dirnbek, Hana Volfand, Luka Ipavec in Dejan Marković.

Kot prvo z albuma so že pred časom predstavili pesem Oj mala, pred dnevi pa še drugo, Gipsyland, ki je nastala z mislijo na kraj, kjer se glasba in zabava nikoli ne končata. Gipsyland je kraj, kjer lahko uživamo v dobri glasbi, se zabavamo, se prepustimo njeni energiji; kraj, kjer je vsak vsakemu prijatelj, kjer je pomembna je le povezovalna moč glasbe.