Orkani so tako v sezono vstopili s tremi pomembni zmagami, nazadnje so jo torej zabeležili proti močni zasedbi Tampe. Takšen niz jim je uspel šele drugič v klubski zgodovini. »Ugotavljam, da smo zelo odporna ekipa. Moramo se sicer naučiti, da se ne spravljamo ves čas v položaj, iz katerega se moramo nato reševati. V uvodnih dveh tretjinah smo igrali res slabo. V zadnji smo zaradi tega lovili rezultat. A to je dobro vsaj za našo samozavest in moramo tudi nadaljevati po tej poti," je po zmagi dejal junak tekme Slavin.

Po enkrat so se med strelce za gostitelje vpisali Dougie Hamilton, Brett Pesce in Erik Haula, vratar Petr Mrazek je moral posredovati le desetkrat.

Z izidom 4:3 za gostitelje se je končala tudi tekma Detroit Red Wings-Dallas Stars, le da so Rdeča krila do zmage prišla že po rednem delu. Tako odločilni zadetek za zmago kot tudi preostale tri za gostitelje je dosegel Anthony Mantha, ki nadaljuje izjemne predstave s konca lanske sezone.

Manthi je prvič v karieri na eni tekmi uspel poker golov, zadnjega je dosegel 53,3 sekunde pred koncem tekme, s katerim je popeljal Detroit do zmage na uvodni domači tekmi sezone. Na svoji prvi tekmi je Detroit premagal Nashville. »Premagali smo dve od najboljših ekip v ligi. Obe sta v 'top 10'. V novo sezono sem vstopil precej bolj samozavestno kot lani. Letos se enostavno vsakič znajdem na pravem mestu,« je dejal Mantha.

Na tretji tekmi večera so New York Islanders s 4:1 premagali Winnipeg Jets. Spet se je izkazal vratar Thomas Greiss, ki je zbral 35 obramb. Gole so zadeli Josh Bailey, Brock Nelson in Anders Lee, ki je zadel dvakrat.