Potem ko so nogometaši Kopra sezono začeli pod pričakovanji z dvema zaporednima remijema, je moštvo trenerja Mirana Srebrnića začelo zbirati zmage. S šestimi zaporednimi so se zavihteli na vrh lestvice in nato senzacionalno iz pokala izločili državnega prvaka Maribor. A sledila sta nova remija, ki sta obalno moštvo potisnila na drugo mesto, zmaga proti Bilju pa morda nakazuje, da sledi nov vzpon.

Sodbo o tem bo dala že današnja tekma, ko se bo Koper pomeril z lanskim prvoligašem Krškim. Tudi Krčani imajo ambicije, da se ekspresno vrnejo na slovensko nogometno elitno tekmovanje, zato prav na obračunu proti Koprčanom vidijo priložnost, da naredijo nov korak proti prvemu mestu. Trenutno na četrtem za tokratnim tekmecem zaostajajo za vsega dve točki. Naloga pa bo vse prej kot lahka, saj Koper v tej sezoni do zdaj še ni klonil.

V tem krogu bosta zanimiva še sosedska obračuna. Vodilne Radomlje bodo danes gostile Dob, ki je oddaljen le nekaj kilometrov. Gostitelji so v vlogi izrazitega favorita, a je njihov tokratni nasprotnik, ki mora odigrati še dve zaostali tekmi, v zadnjem obdobju izboljšal formo. Nazadnje je remiziral s Koprom, pred tem pa ugnal Dravograd in Beltince. Jutri se v Vipolže k Brdom odpravlja Gorica, ki si deli drugo mesto s Koprom. Brice je pred prejšnjim krogom prevzel Vlado Badžim, a je na debiju proti Radomljam ostal praznih rok. Tokrat si želi drugačnega razpleta, po tednu dni pa njegovi igralci že precej bolje poznajo filozofijo in zahteve novega stratega. Toda čaka ga vse prej kot lahko delo, saj je Gorica v odličnem nizu štirih zaporednih uspehov.

Druga SNL, 12. krog, danes ob 15.30: Radomlje – Dob, Bilje – Drava, Rogaška – Dravograd, Fužinar – Beltinci, Dekani – Brežice, Krka – Nafta, ob 18.30: Krško – Koper, jutri ob 15.30: Brda – Gorica.