Rok Kronaveter je odločil sobotni derbi z Olimpijo in prepričljivo postal Dnevnikov igralec dvanajstega kroga v prvi slovenski nogometni ligi. Doslej je osvojil 26 točk, kar mu je prineslo vodstvo v skupnem seštevku glasovanja. Kronavetra smo v minuli sezoni razglasili za najboljšega igralca sezone, a je takrat igral v dresu Olimpije, ki jo je po spomladanski sagi okoli prestopa zapustil skorajda skozi stranska vrata.

Prvič je Rok Kronaveter v soboto prišel v Stožice v vijoličnem dresu. Ljubljanski navijači so mu namenili nekaj žvižgov, a ne tako glasnih kot njegovemu soigralcu Nemanji Mitroviću, ki je prav tako eden od nekdanjih igralcev Olimpije, ki igra za Maribor. Kronaveter je uspešno povezoval igro državnih prvakov in v prvem polčasu z glavo matiral Nejca Vidmarja za udobno prednost gostov, ki se je v drugem polčasu stopila. A je bilo vse drugače v šestminutnem sodnikovem podaljšku, ko je Kronaveter pravilno ocenil, da bo imel Vidmar veliko težav z nevarno podajo branilca Erica Boakyeja. Ker je pozorno spremljal akcijo, je hitro pograbil priložnost in zabil zmagoviti gol s strelom v prazna vrata. »Res je. Pričakoval sem, da bi se žoga lahko odbila. Vratar je naredil napako, ki sem jo izkoristil. Čeprav je kazalo, da si bomo z Olimpijo razdelili izkupiček, smo do konca verjeli v zmago, kar se nam je obrestovalo,« je razložil Rok Kronaveter, nemara najboljši posameznik prve slovenske lige.

V zadnjih dveh krogih se je še posebej razigral, saj je tako kot v Stožicah tudi Rudarju zabil dva gola. Trener Darko Milanič je Kronavetra doslej že pred koncem tekem praviloma povlekel na klop, a tokrat je imel dober občutek, da ga mora na igrišču pustiti vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Pri odločilnem zadetku se ni več zadrževal in začel proslavljati skupaj z violami. Če bi mu Olimpija v času njegove kariere v Ljubljani namenila več spoštovanja, se bržčas ne bi tako razposajeno veselil zadetka.