Ponujajo motorne sani skidoo in lynx, štirikolesnike ter vozila side-by-side canam, vodne skuterje seadoo, trikolesna vozila spyder in ryker, izvenkrmne motorje evinrude ter tudi podvodne skuterje seabob, napihljive čolne zodiac in BWA ter druge rekreativne proizvode. Že leta 2015 so svoje prihodke skoraj podvojili, dobiček pa se je takrat potrojil. Vsako naslednje leto so nato prihodke dvignili vsaj za milijon evrov in tako v letu 2018 dosegli skoraj 12 milijonov evrov. Dobiček je s 557 tisočaki skoraj dvakrat večji kot predlanski.

Večino prodaje ustvarijo na tujem

Podjetje petino prihodkov ustvari v Sloveniji, preostalo pa predvsem v državah nekdanje Jugoslavije. So namreč generalni uvoznik in serviser rekreacijskih vozil in dodatne opreme BRP tako za Slovenijo kot tudi za druge države: Hrvaško, BiH, Srbijo, Severno Makedonijo, Črno goro, Kosovo in Albanijo. V več kot dvajsetih letih delovanja jim je uspelo z vrhunskimi blagovnimi znamkami navdušiti ljubitelje motornih sani, ki so postale redne gostje smučišč, dirkališč in zasneženih poligonov, z vodnimi skuterji in čolni pa so napolnili Jadransko in Sredozemsko morje. »Vse to smo dosegli z izjemnim delom, organiziranjem številnih dogodkov, tako v Sloveniji kot tudi v državah nekdanje Jugoslavije, ter z udeležbo na skrbno izbranih domačih in tujih sejmih, tako navtičnih kot avtomobilskih,« pove direktorica podjetja Ksenija Povše, ki so jo na največjem srečanju podjetnic pri nas v začetku leta izbrali za podjetnico leta 2019.

Naziv najboljšega distributerja Slovencem

Podjetje Ski & Sea se lahko pohvali z izjemnimi dosežki, ki jih je priznal tudi BRP. Že pred leti so postali najboljši prodajalec motornih sani v srednji Evropi in osvojili naslov najboljšega specialista za servis BRP. Leta 2007 je podjetje praznovalo deseto obletnico sodelovanja z BRP, ki jim je takrat podelilo veliko priznanje: izbrali so jih za najboljše prodajalce dodatne opreme in oblačil BRP na svetu. Svoj uspeh so takrat praznovali tako, da so zgradili nov tehnološko napreden distributivni center. Ena najpomembnejših nagrad, ki jo je podjetju predal Chris Dawson, podpredsednik BRP in generalni direktor mednarodnega oddelka BRP, pa je nagrada za najboljšega distributerja leta 2009 v programu Can-Am. Marca letos so prejeli naziv platinum distributor, to je najvišje priznanje oziroma naziv, ki ga podeli BRP. db