Nogometaši Gorice se bodo v 11. krogu 2. slovenske lige prvič predstavili navijačem na svojem igrišču. Prenova športnega parka v Novi Gorici se je zavlekla, po naših informacijah pa igrišče še vedno ni pripravljeno optimalno. Doslej je domače tekme Gorica igrala v Ajdovščini, kjer je imela slab izkupiček. Od štirih dvobojev so namreč dobili le enega (z Beltinci), proti Krškemu in Kopru so izgubili, proti Dobu pa so remizirali. Na lestvici so se Goričani s tremi zaporednimi zmagami v gosteh prebili na drugo mesto. Predvsem zahvaljujoč stoodstotni statistiki na gostovanjih, kjer so igralci Borivoja Lučića dobili vseh šest dvobojev ter osvojili 18 točk.

»Komaj čakamo, da se vrnemo na domače igrišče. Igralci se že kar nekaj časa veselimo te prave domače tekme. Vrnitev v športni park nam vliva dodatno motivacijo, zato si še toliko bolj želimo zmage,« sporoča goriški centralni branilec Tine Kavčič.

Koprčani so z dvema neodločenima izidoma zapored (proti Dravi in Dobu) vrh lestvice prepustili Radomljam. Jutri jih na domačem igrišču čaka nova zahtevna naloga, saj se bodo v primorskem dvoboju pomerili z Biljenci. Nogometaši Vitanesta so v odlični formi, saj so dobili zadnja dva dvoboja (proti Beltincem in Dravogradu) ter se na lestvici povzpeli na šesto mesto. Omenimo, da so nogometaši Bilj v tej sezoni odlični na gostovanjih. Od petih odigranih tekem so kar štiri dobili. S tremi točkami so se vrnili iz Rogaške Slatine, Dekanov, Vipolž in Beltincev, edini poraz pa so doživeli v Lendavi.

Vodilni Kalcer bo jutri gostoval v Vipolžah. Brici so se prve domače zmage veselili šele v četrtem poskusu, ko so bili boljši od Dekančanov. Nogometaši Radomelj so se po edinem porazu v prvenstvu proti Kopru dobro pobrali, saj so odtlej dosegli dve zmagi v nizu. Zadnjo jim je v 85. minuti na Ptuju zagotovil Saša Varga, sicer nekdanji napadalec Bricev.

Z enajstimi goli prvi strelec 2. SNL Lovre Čirjak bo s Krškim danes gostoval v Dravogradu. Korošci ne najdejo poti iz krize, saj so izgubili zadnjih šest dvobojev, na lestvici pa zasedajo zadnje mesto. V desetih krogih so prejeli kar 26 zadetkov, kar je največ med vsemi drugoligaši. Lovre Čirjak bo imel torej lepo priložnost, da se utrdi na mestu najboljšega strelca.

2. SNL, 11. krog, danes ob 15.30: Brežice Terme Čatež – Fužinar Vzajemci, Beltinci Klima Tratnjek – Rogaška, Koroška Dravograd – Krško, jutri, ob 15.30: Brda – Kalcer Radomlje, Nafta 1903 – Jadran Dekani, ob 16. uri: Gorica – Krka, ob 18. uri: Koper – Vitanest Bilje, 9. oktobra, ob 15.30: Drava Dakinda Ptuj – Roltek Dob.