Osrednja tekma sedmega kroga v drugi slovenski nogometni ligi bo že danes v Ajdovščini, kjer se bosta pomerila lanska prvoligaša Gorica in Krško. Tekma bo razkrila, kako se bo Gorica znašla brez najboljšega strelca Etiena Velikonje, ki se je preselil v drugo nizozemsko ligo. Goriški trener Borivoje Lučić ima težavo, da ekipa slabo vstopi v tekmo in si priigra zaostanek, ki ga mora izničiti v drugem polčasu. Krško je po sijajnem uvodu v sezono, ko je bilo po štirih krogih na vrhu lestvice, doživelo dva poraza, a je trener Iztok Kaupšin realno ocenil, da je zbir točk realen glede na prikazane predstave in športno (ne)srečo. V moštvo Krškega se po dveh tekmah prepovedi igranja vrača golgeter Lovro Čirjak, ki si deli prvo mesto na lestvici strelcev z Velikonjo.

Vodilne Radomlje bodo gostovale v Dekanih, kjer bodo lovile šesto zaporedno zmago. Radomljani bodo serijo uspehov skušali nadaljevati brez vezista Gala Primca, ki je prestopil v prvoligaša Bravo. Gostje so favoriti, saj Dekani, ki jih vodi Erik Kržišnik, zelo nihajo v igri. Tudi drugouvrščeni Koper čaka zahtevno gostovanje na Koroškem pri Dravogradu. Koprčani so po dveh remijih ujeli ritem s štirimi zmagami. Ker ima Dravograd z 18 prejetimi zadetki najslabšo obrambo v ligi, se Primorci nadejajo nadaljevanja uspešne serije.

Nafta počasi upravičuje vlogo favorita, saj je v minulem krogu v gosteh Dobu zabila sedem golov in se povzpela na četrto mesto na lestvici. Lendavčani so zmagali na vseh treh tekmah doma, njihov današnji tekmec Bilje pa je slavil na prav toliko gostovanjih in je kljub porazu doma na lokalnem derbiju z Gorico na petem mestu, kar pomeni, da bo to tekma sosedov na lestvici.

2. SNL, 7. krog danes ob 16. uri: Gorica – Krško, ob 16.30: Nafta – Bilje, Brežice – Dob, Beltinci – Drava, Dravograd – Koper, Dekani – Radomlje, Krka – Fužinar, jutri ob 16.30: Brda – Rogaška.