Miller je umrl 7. septembra lani, losangeleška policija pa je pridobila korespondenco s 4. septembra, v kateri se je Cameron James Pettit dogovarjal z raperjem za nakup tablet z oksikodonom, Pettit pa je nato vzpostavil stik s Stephenom Walterjem. Millerju je Pettit droge dostavil 5. septembra, raper pa je dva dni pozneje umrl. Poleg Pettita in Walterja so zdaj aretirali še Ryana Reavisa, ki je deloval kot posrednik med njima.

Reavis je tretja oseba, ki je bila aretirana v povezavi s preprodajo drog raperju, med zaseženimi stvarmi pa so poleg drog in opreme za jemanje drog našli še precejšnje količine orožja. Trojica je Millerju prodala tablete, v katerih je bil poleg oksikodona še fentanil, ki je lahko tudi 50-krat močnejši od heroina.

Mac Miller je zaradi prevelikega odmerka drog umrl star 26 let, le nekaj mesecev zatem, ko so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. O težavah z odvisnostjo je Miller večkrat odprto spregovoril, med drugim na svojem zadnjem albumu Swimming, ki je bil po njegovi smrti nominiran za grammyja. Miller je svoj prvi miks izdal pri 15 letih, svojo prvo pogodbo pa je podpisal leta 2010. Nastopil je v MTV-jevem resničnostnem šovu, ki je spremljal njegovo selitev v Los Angeles leta 2013, pozneje pa je sodeloval z glasbeniki, kot so Kendrick Lamar, Pharrell Williams in Anderson Paak.