Tožilci v Los Angelesu so vložili obtožnico proti 28-letnemu Cameronu Jamesu Pettitu zaradi suma prepovedane preprodaje zdravil na recept. Tožilci so zapisali, da je Petit slavnemu raperju Macu Millerju prodal fentanil, opiat, ki se v medicini uporablja pri anesteziji in je 50-krat potentnejši od heroina, raper pa naj bi mislil, da mu je Petit prodal oxycodon, protibolečinsko zdravilo, ki je prav tako lahko smrtno nevarno, če se ga meša z alkoholom. Uporabo obeh drog nadzoruje država, vendar je vse bolj razširjena uporaba v rekreativne namene. Zaradi prevelikega odmerka fentanila je umrl tudi glasbenik Prince.

Na 42 straneh obtožnice so zapisali, da naj bi Miller od Petita želel kupiti percocet, protibolečinske tablete, ki jih je mogoče dobiti na recept in v katerih je oxycodone. Petit naj bi mu dostavil ponarejene tablete, v katerih so bili še fentanil, kokain in xanax. Miller naj bi umrl, potem ko je vdihaval zdrobljene tablete. Malcolm McCormick oziroma Mac Miller je umrl v starosti 26 let, v njegovem telesu pa so poleg fentanila našli še kokain in alkohol, zaradi česar so sklenili, da je šlo za nenamerno prevelik odmerek.

Med dokaznim gradivom proti Pettitu naj bi bilo tudi sporočilo, ki ga je preprodajalec poslal prijatelju po tistem, ko so odkrili Millerjevo truplo. Petit naj bi prijatelju dejal, da bo najverjetneje umrl v zaporu. Petita so že zaslišali na sodišču, do sojenja pa bo počakal v priporu. Če bo spoznan za krivega, ga lahko obsodijo na 20 let zapora.

Aretacija Pettita je zgolj ena od številnih, saj ameriške oblasti pospešeno iščejo preprodajalce sicer legalnih drog. Število smrti zaradi fentanila v ZDA namreč narašča, od 70.200 ljudi, ki so leta 2017 umrli zaradi prevelika odmerka, je bilo kar 28.400 takšnih, ki so umrli zaradi fentanila. Kljub porasti smrti zaradi prevelikega odmerka fentanila je skupno število smrti zaradi prevelikega odmerka mamil lani, prvič po letu 1999, upadlo, in sicer za pet odstotkov.

Smrt Maca Millerja je lani pretresla svet glasbe, čeprav morda ni bila presenečenje, saj je bil Mac Miller ves čas zelo odkrit glede svojih težav z odvisnostjo. Maja 2018 je bil aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola, večji del albuma Swimming pa je bil posvečen njegovi odvisnosti. Po Millerjevi smrti je bil album Swimming nominiran za grammyja.

Tisti, ki niso poznali njegove glasbe, so ga poznali kot partnerja Ariane Grande. Par se je spoznal leta 2012, skupaj pa sta nastopila tudi na koncertu One Love Manchester leta 2017, ki ga je Ariana Grande organizirala, potem ko se je po njenem nastopu v Manchestru zgodil teroristični napad. Tudi pevka je večkrat javno spregovorila o Millerjevih »demonih«, o katerih naj bi ga večkrat opozorila tako v času njunega prijateljstva kot razmerja. Par se je razšel maja 2018, Miller pa je nekaj mesecev zatem umrl. Ariana Grande Maca Millerja omenja v vsaj štirih skladbah, in sicer Imagine, Better Off, Everytime in Thank U, Next. Mac Miller in Ariana Grande sta skupaj posnela tudi nekaj pesmi, Miller pa je v svoji karieri sodeloval še s Kendrickom Lamarjem, Pharrellom Williamsom in Andersonom Paakom, ki je nedavno nastopil v Ljubljani.

Mac Miller je svoj prvi mixtape izdal pri 15 letih pod imenom EZ Mac, leta 2010 pa je izdal mixtape KIDS, na podlagi katerega je podpisal tudi prvo pogodbo z založbo. Leta 2013 je nastopil v resničnostnem šovu, ki so ga predvajali na MTV, šov pa je spremljal Millerja in prijatelje, kako po selitvi v Los Angeles skušajo uspeti v svetu glasbe.