V soboto bo pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale padavine, deloma plohe, ki se bodo širile proti vzhodu. Ponekod na Primorskem se bo popoldne deloma razjasnilo. Na severovzhodu bo zapihal šibak severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v Posočju, kjer bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. V ponedeljek bo spet več oblačnosti, občasno se bodo pojavljale manjše padavine, ki bodo bolj verjetne na zahodu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.

Nad Alpami, Balkanom in Sredozemljem se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s jugozahodnimi vetrovi topel in postopoma bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bo še deloma jasno, več oblačnosti bo v krajih zahodno od nas. Proti jutru se bo pooblačilo, v Furlaniji-Julijski krajini se bodo pojavljale plohe. V soboto bodo rahle padavine postopno zajele večino sosednjih pokrajin. Bolj suho in deloma sončno vreme bo ob Jadranu, kjer bo pihal šibak južni veter.