V ponedeljek bo večinoma sončno, le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bolj oblačno s kakšno dežno kapljo. Pihal bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 18, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji delno zjasnilo. Na območju Julijskih Alp bo občasno rahlo deževalo. V sredo bo oblačno in deževno, predvsem v bližini morja bodo tudi nevihte. Hladneje bo.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda priteka k nam razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno razjasnilo. Le v hribovitih krajih Furlanije-Julijske krajine in na alpsko dinarski pregradi bodo še možne posamezne plohe. Zapihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo v hribovitem svetu spremenljivo oblačno, drugod pa povečini sončno. Pihal bo jugozahodnik.

Biovreme: Danes čez dan bo obremenitev oslabela in se ponovno začela krepiti proti večeru. V ponedeljek bodo pogostejši predvsem glavoboli in migrene.