Zaradi objave na twitterju, v kateri je direktorja ene od francoskih televizij obtožila spolnega nadlegovanja, je sodišče Sandro Muller obsodilo obrekovanja. Med drugim ji je naložilo plačilo pet tisoč evrov sodne takse, prav tako mora izbrisati tvit, zaradi katerega je obsojena. Na svojem Twitter računu mora objaviti tudi izjavo sodišča, poroča AFP.

Njen odvetnik Francis Szpiner je novinarjem dejal, da se bo na odločitev pritožil, ter ocenil, da sodba »ni v duhu našega časa«. Na drugi strani je Brion sodbo sodišča sprejel »z določeno mero olajšanja«, sodba pa po njegovem znova potrjuje, da Mullerjeve ni nikoli nadlegoval, je dejal njegov odvetnik Nicolas Benoit.

Mullerjeva je oktobra 2017 objavila tvit, v katerem je ženske v Franciji pozvala, naj se izpostavijo in objavijo imena moških, ki so jih spolno nadlegovali, s tem pa tudi v Franciji sprožila gibanje Jaz tudi/MeToo, ki se je začelo v ZDA in ki se bori proti spolnemu nadlegovanju ter za enakopravnost med spoloma.

Le nekaj ur kasneje je objavila tvit, v katerem je Briona obtožila, da jo je leta 2012 kot nadrejeni ponižal z vulgarnimi izjavami.

Brion, medijski svetovalec in nekdanji voditelj televizijskega kanala Equidia, priznava, da je izrekel neprimerne pripombe, za katere se je dan kasneje tudi opravičil. Opozoril je, da ga je zapis na twitterju predstavil kot spolnega prestopnika in da mu je kampanja Mullerjeve uničila kariero.