Stroj bo nameščen v proizvodnji v Slovenj Gradcu poleg sedanjih dveh strojev HP WS6800 in druge dodelavne opreme. Labelprofi je zaradi vstopa na obetaven trg fleksibilne embalaže v začetku leta že uspešno implementiral rešitev Karlville Pack Ready za dodelavo folij, natisnjenih na obstoječih digitalnih tiskarskih strojih. Pridobitev stroja HP Indigo 20000 s širino tiska 76 centimetov in dodelavne opreme Karlville pa predstavlja celovito rešitev digitalnega tiska in dodelave ter pokrivanje širšega asortimaja in velikosti izdelkov.

Nenehna rast povpraševanja

»Naš poslovni cilj je nadgraditi proizvodnjo etiket s produkcijo digitalno tiskane fleksibilne embalaže po trajnostnih merilih in s kratkimi dobavnimi roki,« pove Uroš Slemenik, ustanovitelj podjetja Labelprofi. »Z novim strojem HP Indigo 20000 bomo lahko naš zdaj že uveljavljeni dober servis na področju etiket razširili tudi na trg fleksibilne embalaže v manjših in srednjih količinah, kar stranke od nas že zdaj pričakujejo.« Odkar so začeli ponujati produkcijo fleksibilne embalaže, v podjetju konstantno beležijo rast povpraševanja po krajših serijah folij, pouchev, sašejev, ovojnih etiket in personaliziranih produktov. Poleg tega se zavedajo trajnostnega vidika pri produkciji embalaže. »Naše stranke hočejo zelene rešitve pakiranja, brez uporabe topil in s čim večjim deležem reciklabilnih ali celo kompostabilnih materialov,« dodaja Slemenik.

Pomemben mejnik v svetovnem merilu

»Prodaja dvestotega stroja HP Indigo 20000 v svetovnem merilu je za stranke HP Indigo pomemben mejnik, saj je tehnologija v tem času dozorela v dobro preizkušeno produkcijsko platformo za fleksibilno embalažo. Rešitev omogoča vzpostavitev celotne proizvodnje za lansiranje cele kopice novih produktov z dobavami na zahtevo,« pravi Alon Bar-Shany, generalni direktor HP Indigo.