V drugem polfinalnem paru se bosta v domačem francoskem obračunu pomerila Lucas Pouille, četrti nosilec, in Jo-Wilfried Tsonga.

Tridesetletni Bedene doslej še ni osvojil turnirja ATP, 16 zmag je imel doslej v seriji challenger, pet pa v futures. Na turneji ATP je bil trikrat poražen v finalu, nazadnje februarja letos, ko ga je na odprtem prvenstvu Argentine premagal Avstrijec Dominic Thiem. Najvišje na lestvici je bil doslej na 43. mestu, kar mu je uspelo v drugi polovici februarja lani.

Prav tako tridesetletni Paire je ta čas na 23. mestu ATP in je dobil štiri od šestih medsebojnih obračunom z Bedenetom.

Bedene, ki je trenutno je na 76. mestu svetovne lestvice, je izgubil uvodni niz, a ga to ni zaustavilo. V drugem je povedel s 4:0 in nato na svoj servis izkoristil drugo žogico za vodstvo s 5:0. Paire je nato dobil servisno igro in uspešno nadaljeval tudi prvi del sedme igre, vendar je po izenačenem boju tudi ta, tako kot drugi niz, pripadla Slovencu. Doslej sta igralca na igrišču prebila dobro uro.

Tretji niz je Bedene uspešno začel in prišel do dveh točk prednosti ter takoj nato odvzel servis Francozu. Na svoj servis je povišal vodstvo na 3:1 in na servis tekmeca povedel s 30:0 po slabe četrt ure odločilnega niza. A se je Francoz vrnil za znižanje na 2:3, tudi Bedene je dobil naslednjo servisno igro za vodstvo s 4:2 ter v sedmi igri prišekl do dveh točk prednosti za odvzem servisa. Izkoristil je že prvo po drugem servisu domačina.

V osmi igri je imel začetni udarec Bedene, prve priložnosti za zmago ni izkoristil, drugo pač in se po le treh izgubljenih igrah v zadnjih dveh nizih veselil svojega četrtega preboja v finale turnirjev ATP.

Ljubljančan je bil v uvodnem krogu boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja s 6:4 in 6:4, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona s 7:6 (9) in 6:2, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carrena Busto s 6:4 in 7:5.