Igralca sta se pomerila drugič v karieri in tako kot leta 2013 na odprtem prvenstvu Francije je bil boljši Tsonga. Slednji je dosegel že svojo 18. zmago v karieri in drugo letos po uspehu v Montpellieru. Metz pa ostaja med njegovimi najbolj priljubljenimi igrišči, saj je tukaj zmagal že četrtič.

Bedene tako ostaja pri štirih finalih na turnirjih ATP, kjer pa je moral vsakič po dvoboju seči v roko tekmecu. Na turnirjih serije challenger je zbral 16 zmag, pet pa v futures. Najvišje na lestvici je bil doslej na 43. mestu, kar mu je uspelo v drugi polovici februarja lani.

V današnjem finalu sta tekmovalca pokazala zanesljiv servis in uvodna niza je odločila šele podaljšana igra. V tretjem pa je Francoz povedel s 3:0 in prednost zanesljivo obdržal do konca. V sami končnici je bil Bedene daleč od preobrata, posebej po tem, ko si je začel masirati očitno načeto desno ramo.

Ljubljančan je bil v Metzu v uvodnem krogu boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja s 6:4 in 6:4, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona s 7:6 (9) in 6:2, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carrena Busto s 6:4 in 7:5. V polfinalu je v napetem obračunu ugnal še tretjega nosilca, domačina Benoita Paireja s 4:6, 6:1 in 6:2.