Ponudbe za gradnjo druge cevi karavanškega predora so oddali turški Cengiz, ki je dela ocenil na 99,6 milijona evrov, grški J&P Avax (115 milijonov evrov), domači Kolektor CGP v skupnem nastopu z Rikom in turškim Yapi Merkezijem (121 milijonov evrov), podjetje Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto (121 milijonov evrov) in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom (122,2 milijona evrov).

Dars si želi javno naročilo zaključiti čimprej, vsekakor si pravnomočnosti izbire izvajalca gradnje druge cevi želijo do konca letošnjega leta, a je časovnica zaradi možnosti pritožb negotova. Dars je danes omenjenih petim ponudnikom sporočil odločitev glede pogajanj. Po dvigu priporočene pošte imajo ponudniki osem delovnih dni časa za morebitno pritožbo. Če bo do nje prišlo - pričakovati je, da bo -, bo zadeva nato spet romala na državno revizijsko komisijo.

Če pritožbe morebiti le ne bi bilo, bodo čimprej stekla pogajanja, uprava Darsa pa bo po koncu pogajanj sprejela izvajalca, ki ga mora nato potrditi še nadzorni svet.