Na pomoč reševalcem so pripluli policisti s patruljnim čolnom P-08. Policist je skočil v morje, saj se ponesrečenki tudi s čolnom niso mogli povsem približati. Na kraju dogodka je bil tudi reševalec, vendar poškodovanke zaradi visoke vode, teme in skal v morju niso mogli prenesti do reševalnega vozila. Zato so policisti odpluli do reševalcev in na čoln naložili žlebasto nosilo ter z njim odpluli nazaj do poškodovanke. Policist je ponovno skočil v vodo in skupaj z gasilcem in reševalcem poškodovanko prenesel do patruljnega čolna. Drugi policist je na čolnu vzdrževal pravokotno pozicijo na obalo, saj je voda na tem delu nizka in bi motor čolna lahko zadel ob dno.

Po slabi uri jim je Nemko na nosilih uspelo spraviti na prednji del čolna. Vkrcal se je še gasilec, da je pomagal pri prevozu ponesrečenke do piranskega pomola, kjer jo je prevzel zdravnik. Dvainštiridesetletnica si je pri padcu polomila ključnico, zapestje, nogo, več zob, potolčena in opraskana je bila po celem telesu. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

»Policista sta pri reševanju ponesrečenke pokazala visoko stopnjo strokovnosti in predanosti poklicu, kljub možnosti poškodbe plovila in ogrožanja lastne varnosti. Po zaslugi profesionalnega sodelovanja naših policistov ter gasilcev in reševalcev je bila poškodovanka oskrbljena, varno prepeljana na obalo in predana v oskrbo strokovnim službam,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.