Kot so danes sporočili z Mestne občine Kranj, je kranjski župan Matjaž Rakovec gostil župane sosednjih občin in predstavnike ministrstva za infrastrukturo, v. d. vodje Direktorata za letalski in pomorski promet Damjana Horvata, Andrejo Kikec Trajković iz Agencije RS za civilno letalstvo in Žiga Ogrizka iz Kontrole zračnega prometa Slovenije.

Glede zahteve o preveritvi ustreznosti izbranih merilnih mest, metodologiji merjenja hrupa in izvajanju zakonodaje, ki bo omogočala izplačilo odškodnine za občine, najbolj obremenjene s hrupom, so s predstavniki ministrstva za infrastrukturo sklenili dogovor, da bodo v bližnji prihodnosti v podobnem formatu organizirali sestanek na to temo še s predstavniki ministrstva za okolje in prostor.

V zvezi z zahtevo županov po stalnem nadzoru pravilnega letenja in razbremenitve okolja s hrupom s striktno uporabo procedur pristajanja in vzletanja letal ter upoštevanja izvajanja letalskih poti za vse letalske prevoznike, pa so predstavniki ministrstva za infrastrukturo sporočili, da se nadzor že izvaja.