Nekaj dni pred tem, ko se je indijska lunarna misija Chandrayaan-2 pripravljala na spust na južni pol Lune, je Baadal Nanjundaswamy, znani indijski ulični umetnik preusmeril pozornost nase. Ustvaril je scenarij, v katerem se astronavt sprehaja po površini Lune, a se je ta v resnici sprehajal po bengalurski ulici, polni lukenj, s tem pa opozoril na slabo infrastrukturo v mestu. Da ne gre za resnični posnetek z Lune, ugotovimo šele, ko se mimo pripelje avtomobil, kamera pa posname tudi ozadje. Nanjundaswamy je scenarij s svojo osupljivo 3D ulično umetnostjo predstavil v 56 sekundnem videoposnetku in ga delil na facebooku.

Pri izvedbi mu je pomagal gledališki igralec in filmska zvezda Poornachandra Mysore, ki je uprizoril »moonwalk«. V soboto okrog 22. ure si je Mysore nadel sivo astronavtsko opravo, ki jo je izdelal lokalni oblikovalec, in se začel pretvarjati, da hodi po lunini površini.

»Celoten posnetek je bil narejen s kamero na mobilnem telefonu, brez dodatnih luči. Čisto naravno, nisem pričakoval, da se bo izšlo tako, kot se je,« je povedal Nanjundaswamy, ki je dodal, da ga je snemanje tega videoposnetka stalo le 111 ameriških dolarjev.

Umetnik je bil prek spleta deležen številnih pohval in zahval za »njegov edinstven način izražanja protesta« in »kreativnosti njegove ekipe, ki je luknje na cesti izpostavili na edinstven način«.

Nanjundaswamy je znan po podobnih podvigih, katerih namen je pritiskati na lokalne politike, da storijo več za izboljšanje svojih volilnih okrajev.