Konjiček po imenu Flirty se je na potovanju z letalom letalske družbe American Airlines pridružil svoji lastnici Abreji Hensley. Veliko pozornosti je od drugih potnikov požel že v vrsti za check-in, ko so namesto človeških nog zagledali kopita.

»V čakalni vrsti je danes stal majhen konj in zares sem radovedna,« je na twitter ob objavljeni fotografiji konja na letališču zapisala Amberley Babbage, ena izmed potnic.

Hensleyeva je kasneje na instagramu objavila fotografijo Flirtya na letalu, na kateri se mu je pridružila nasmejana ekipa članov posadke. »Bili so fantastični, prijazni in zelo navdušeni, ko so videli Flirtya na letu! Tudi pilot je prišel pozdravit,« je zapisala pod objavljeno fotografijo.

Hensleyeva je za lokalne medije povedala, da konjička pelje s seboj v trgovino, kino in tudi k zdravniku, tamkajšnji prebivalci pa naj bi to popolnoma sprejemali. Flirty je na instagram profilu opisan kot »konj za psihološko podporo in vodenje«, a je po navedbah American Airline v resnici usposobljena žival za pomoč. Hensleyeva namreč trpi za različnimi boleznimi, kot so depresija, panični napadi in huda tesnobnost.

A vsepovsod ni tako dobro sprejeta. Večkrat naj bi jo že napodili iz trgovine, čeprav tega ne bi smeli storiti. Poleg psov so namreč tovrstni konji, ki so usposobljeni za pomoč ljudem, edine živali, ki jih Ministrstvo za pravosodje obravnava kot zaščitene z ameriškim zakonom o invalidih.