Bilesova, dobitnica dveh laureusov za najboljšo športnico sveta, je dodala, da še vedno ni povsem dojela, kaj se je zgodilo. »Vem, da ne morem z nobeno besedo omiliti bolečine prizadetih, a želim izraziti iskreno sožalje vsem, ki jih je prizadela ta tragedija,« je še zapisala štirikratna olimpijska prvakinja iz Rio de Janeira 2016.

Po poročanju policije, je 24-letni Tevin Biles-Thomas eden od strelcev na novoletni večer, ko so v Clevelandu v obračunu življenje izgubili trije mladi moški. Pol ure pred polnočjo je skupina nepovabljenih gostov prišla na zabavo, nato pa je med njimi in gostitelji prišlo do strelskega obračuna. Biles-Thomas, sicer profesionalni vojak ameriške vojske, je bil aretiran minuli teden.

Biles-Thomas je sicer biološki brat 14-kratne svetovne prvakinje, a nista skupaj odraščala v istem gospodinjstvu. Njo in njeno mlajšo sestro Adrio sta posvojila stara starša, multimilijonar Ron Biles in njegova žena Nellie, za katera 22-letna ameriška šampionka pravi, da ju ima za prava mamo in očeta.

Kot je lani zapisala za CNN, je bila njena biološka mama zasvojena z drogami, zato so ji odvzeli vse štiri otroke. Bilesova je bila takrat stara tri leta in do šestega leta se je selila iz ene rejniške družine v drugo, preden sta jo skupaj s sestro posvojila stara starša in je nato odraščala v Austinu. Njen brat in starejša sestra sta odraščala s staro teto v Clevelandu.