30-letna zvezdnica je s skupino Super Hollywood Orchestra včeraj nastopala na prizorišču v bližini Madrida, nakar je prišlo do usodnega incidenta. Odrska pirotehnična naprava je namreč eksplodirala v bližini pevke, ki je v trenutku padla v nezavest. Takoj so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrla.

Posnetek prikazuje eksplozijo pirotehnične naprave in pevko, ki se je v trenutku zgrudila na tla. Še preden so prišli reševalci, sta ji na kraju nesreče pomagala medicinska sestra in zdravnik, ki sta bila obiskovalca koncerta.

Sainz Garcia je bila glavna plesalka in tudi koreografinja skupini Super Hollywood Orchestra, ki jo sestavlja 15 pevcev, glasbenikov in plesalcev.

Podjetje Prones 1SL, je potrdilo, da je incident povzročila tehnična napaka. Povedali so, da je skupina že na predhodnih koncertih uporabljala pirotehnična sredstva, ne da bi prišlo do napake.

V objavi na facebooku so zapisali, da celotna ekipa, prijatelji in vsi sodelujoči obžalujejo izgubo njihove sodelavke in prijateljice.