Plezala sta v alpinistično-plezalni smeri, imenovani Nova smer. Kot prvi je začel v navezi plezati 23-letnik in je po zaključku prvega raztežaja uredil viseče sidrišče oziroma varovališče z metulji. Za njim je priplezal drugi soplezalec, ki si je uredil varovanje na omenjenem varovališču. Tudi drugi raztežaj je nato začel plezati 23-letni plezalec ter pri varovanju uporabljal zatiče in varovalne metulje.

Med varovanjem in podajanjem vrvi prvemu plezalcu v navezi se je 22-letniku podrlo varovališče, zato je omahnil 15 metrov navzdol po steni. »Med padcem je vrv potegnila tudi 23-letnega plezalca v navezi. Med padanjem obeh plezalcev se je iztaknil najvišji metulj, eden pa se je izpel. Vrv se je ujela na kamnitem roglju, tako da je 22-letni plezalec po približno 15 metrih padanja obvisel pod skalno polico in si poškodoval roko. 23-letni plezalec pa je po približno 50 metrih padanja obvisel na vrvi, vendar se je pri padcu in udarcu v steno tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju dogodka,« je izsledke preiskave povzel tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

Na kakšnih 1500 metrih nadmorske višine so seveda posredovali gorski reševalci iz Bovca in helikopter letalske policijske enote z dežurno ekipo GRS na krovu. 23-letnega nesrečnega planinca so prepeljali v dolino, 22-letnega poškodovanega soplezalca pa so s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice.