Na ljubljanskem okrožnem sodišču so na pogojno kazen obsodili 31-letnega Emirja Dogloda, bosanskega državljana z začasnim bivališčem v Ljubljani. Oktobra je na delovišču v Iga vasi v bližini Cerknice z bagrom hudo poškodoval delavca. Sodnik Tomaž Bromše mu je prisodil leto zaporne kazni, vendar mu ne bo treba za zapahe, če v dveletni preizkusni dobi ne stori novega kaznivega dejanja.

Doglod je predlanskega 10. oktobra popoldne upravljal bager, izkopaval in nasipaval je material. V obtožnici piše, da ni preveril, ali je nakladalna žlica pravilno pritrjena na roko delovnega stroja. Ta se je nato res snela in padla v izkopan kanal, v katerem je takrat delal Suljo Đ. Žlica ga je zadela in mu poškodovala levo stegno ter oba kolka – na enem je prišlo do raztrganine vene, tako da je bilo v nevarnosti njegovo življenje. Tožilka Helena Zobec Dolanc je obtoženemu očitala kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, storjeno iz malomarnosti, češ da ni ravnal dovolj pazljivo in se ni zavedal, da bi se žlica lahko snela in koga poškodovala. Pa bi se po tožilkinih navedbah moral in mogel zavedati glede na svojo poklicno usposobljenost za upravljalca težke gradbene mehanizacije.

Doglod, ki je bil na sodišču brez zagovornika, le pri prevajanju mu je pomagal tolmač za bosanski jezik, je kaznivo dejanje priznal. Ni pa sprejel premoženjskopravnega zahtevka, ki ga je vložil poškodovani. Ta je na račun pretrpljenega strahu in s tem povezanih duševnih bolečin ter telesnih bolečin in nevšečnosti zdravljenja zahteval 6000 evrov odškodnine. Sodnik je odločil, da v kazenskem postopku o tem ne bo odločal, saj bi se zaradi tega preveč zavlekel, pač pa je oškodovanca napotil na civilno pravdo.

Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen do pet let zapora. Za primer priznanja je tožilka predlagala enoletno pogojno zaporno kazen s triletno preizkusno dobo. Bromše je preizkusno dobo nekoliko znižal, saj je upošteval, da Doglod ni bil še nikoli kaznovan, ne kazensko ne prekrškovno. Obtoženi sicer še vedno dela kot bagrist, Bromše pa je prepričan, da sta dve leti preizkusne dobe zadostno opozorilo, da bo poslej bolj previden. Tako obtoženi kot tožilka sta se pritožbi odpovedala, tako da je sodba že pravnomočna.