Poleg tega je zaradi prometne nesreče močno oviran promet na regionalni cesti Kranj - Naklo, pri priključku Kranj zahod. Vozniki z avtoceste lahko zapeljejo le proti Naklu, svetujejo na spletnem portalu prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane in Gruškovje. Prav na slednjem vozniki osebnih avtomobilov čakajo najdlje, in sicer uro do dve uri za vstop v državo.

Že v soboto so zastoji nastajali praktično na vseh avtocestnih krakih, največji zastoj pa je bil pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Zastoje je pričakovati tudi danes, saj se številni že vračajo z dopustov. Gneča bo tudi na mejnih prehodih. V soboto je bilo treba na večjih mejnih prehodih s Hrvaško za vstop v in izstop iz države čakati tudi po dve uri in več.

Na Darsu svetujejo, da potovanja načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Tudi policija voznikom svetuje, naj spremljajo prometne informacije o zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah. Kljub vročini, gostemu prometu in zastojem naj ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise.