Potem ko je še pred dnevi kazalo, da bo Lukaku zaradi nespoštovanja pogodbe, ker ni želel na treninge svoje ekipe, dobil visoko denarno kazen, bosta zdaj Belgijec in njegov skorajda že nekdanji klub težave rešila s selitvijo v drug klub.

Kot danes poroča britanski BBC, sta se Inter in Manchester United dogovorila za selitev Lukakuja, vrednost prestopa pa bi lahko dosegla 74 milijonov funtov oziroma 80 milijonov evrov. Prvo ponudbo Milančanov, vredno 54 milijonov funtov, so julija pri rdečih vragih zavrnili, saj so želeli za nogometaša iztržiti približno toliko, kot so zanj plačali.

Italijanska Gazzetta dello sport pa poroča, da je Lukaku v četrtek že prispel v Milano in da ga od podpisa pogodbe loči le še zdravniški pregled. V Italiji mediji navajajo nekoliko nižje finančne vrednosti prestopa, Lukaku naj bi sredino zamenjal za 65 milijonov evrov, vendar so v ozadju še bonusi v vrednosti med deset in 15 milijoni.

Belgijski reprezentant je leta 2017 v Manchester United za 75 milijonov funtov prestopil iz Evertona, za ekipo z Old Trafforda je odigral 95 tekem in dosegel 42 golov. Pred Evertonom je na Otoku igral še za Chelsea in West Bromwich Albion.