V Sloveniji je vse več odličnih zaposlovalcev, ki jih je treba izpostaviti, jih podpreti in širši slovenski javnosti pokazati kot zgled. Dnevnik z Zlato nitjo išče prav taka podjetja, v katerih imajo zaposleni možnost udejanjiti svoje talente in z njimi prispevati k uspehu organizacije. Lestvica najboljših postaja referenčna točka za talentirane in ambiciozne iskalce zaposlitve. Uvrstitev na lestvico pa vpliva tudi na rast ugleda, povečuje prepoznavnost in se odraža v vrednosti podjetja. »Četudi med finalisti okronamo zmagovalce, naš cilj ni tekmovanje, pač pa postavljanje zgledov in skupna rast,« je poudaril Uroš Taljat, vodja projekta Zlata nit.

Ocene zaposlenih pokažejo, kje ste

Metodologija raziskave Zlate niti je bila razvita posebej za slovenski trg in upošteva smernice najboljših raziskav v mednarodnem okolju. »S sodelovanjem si podjetje postavi ogledalo in se sooči s stanjem v organizaciji. Ocene zaposlenih pokažejo, kje je podjetje. V čem je na ravni odnosov odlično, dobro, povprečno, pokažejo pa tudi področja, na katerih je možna, zaželena ali potrebna izboljšava,« je povedala Edita Krajnović, vodja metodologije.

Zgrabite priložnosti

Sodelujete v največji in edini reprezentativni slovenski raziskavi odnosov med organizacijo in zaposlenimi ter pridobite strokovno podprte rezultate za razvoj in opolnomočenje zaposlenih. Vabimo vas, da zgradite svojo javno podobo odličnega zaposlovalca na podlagi uspešno izvedene raziskave med zaposlenimi in sooblikujete bogato mrežo odnosov, ki jo sestavljajo vrhunski sodelujoči strokovnjaki, člani strokovnega sveta, izborna komisija in organizacije ter posamezniki, ki sodelujejo že vrsto let in delijo vizijo projekta. Častni pokrovitelj projekta Zlata nit je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS. Natečaj za priznanje SPP: Z leti še vedno zavzeti pa podpira projekt ASI, ki ga vodi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

Sodelavce je treba imeti rad

Z vključenostjo v Zlato nit dokazujete, da skrb za zaposlene niso le besede, temveč dejanja podjetja, usmerjena v rast in razvoj ljudi in organizacije. »Sodelavce je treba imeti rad in zanje dobro skrbeti, ker bodo le tako tudi oni dobro skrbeli za podjetje,« je ob koncu izbora najboljših zaposlovalcev za leto 2018 dejal Enzo Smrekar, predsednik uprave podjetja Droga Kolinska, zmagovalca v kategoriji velikih podjetij.