Ledeckyjeva je na SP nepričakovano odpovedala finale na 1500 m prosto in se nato pripravljala na današnji nastop na 800-metrski razdalji. »Bila sem 95-odstotno prepričana, da bom spet v bazenu za drugo najdaljšo disciplino,« je dejala 22-letnica, ki na 800 m kravl brani naslov.

Kot pravi, je hitro okrevala, je pa veliko pila in spala. "Kaj se dogaja, ali si OK? To sporočilo sem od njega (Phelpsa op. a.) dobila sredi noči in res me je kar dvignilo nazaj na noge,« je po srebru v štafeti, zmagale so Avstralke, pojasnila petkratna olimpijska prvakinja.

Ob tem je razkrila, da je bil dvodnevni počitek pravilna odločitev, saj je imela v kvalifikacijah na 1500 m prosto, kjer je sicer dosegla najboljši izid, resne težave. »Na 1100 metrih sem razmišljala o tem, da odneham. Nekako sem priplavala do konca, a takoj nato sem odšla h trenerjem in k zdravnikom.«

Odrovi še 9. mesto na 800 m prosto

Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.

Kljub novi zgrešeni priložnosti za finale na Korejskem polotoku je bila visokorasla Korošica tokrat prešerne volje. »Seveda mi je malo žal za tisto sekundo in finale. A na 800 m prosto res nisem vedela, da bom tako blizu najboljšim in deveta na svetu. Imela sem 13. prijavljeni čas in pričakovala, da bom tam nekje tekmo tudi končala,« je v prvem odzivu po tekmi nasmejana povedala plavalka.