"Videli smo poročanje južnokorejskih medijev, ki se sklicujejo na vojaškega atašeja ... Lahko rečemo, da vsebujejo veliko stvari, ki niso v skladu z realnostjo," je še dejal Banikov.

Južnokorejska tiskovna agencija Yonhap je predtem poročala, da so iz urada južnokorejskega predsednika sporočili, da Rusija obžaluje torkov vdor v južnokorejski zračni prostor ter da se je incident zgodil zaradi tehnične napake.

Južna Koreja je v torek sporočila, da je njena vojska izstrelila opozorilne strele proti ruskemu vojaškemu letalu, ki je ob vzhodni obali kršilo južnokorejski zračni prostor. Rusko vojaško reaktivno letalo je južnokorejski prostor po navedbah Seula kršilo dvakrat. Moskva je v prvem odzivu zanikala incident in poudarila, da sta ruska reaktivca opravila načrtovano urjenje nad mednarodnimi vodami.

Južnokorejski zračni prostor naj bi v torek po navedbah Seula kršila tudi kitajska vojaška letala, a so tudi v Pekingu te trditve zavrnili. Po poročanju tujih tiskovnih agencij ni znano, ali je šlo za skupen manever ruske in kitajske vojske.