Med sodobnimi skladbami je mejnik milijarde ogledov prvič leta 2012 uspelo preseči videu za Psyjev Gangnam Style. Danes skladba beleži 3,3 milijarde ogledov, Psyja pa je občutno prehitel Despacito Luisa Fonsija s 6,3 milijarde ogledov, ki je tako najbolj gledan video vseh časov na YouTubeu.

BBC navaja, da se v takšni konkurenci Bohemian Rhapsody z milijardo ogledov ne uvršča niti na lestvico 100 najbolj gledanih videov preko priljubljenega spletnega kanala. A kot dodaja, uspeh skladbe ni zanemarljiv. Doslej je milijardo ogledov med pesmimi iz glasbene zakladnice 20. stoletja dosegel le še video za November Rain skupine Guns N' Roses, ki pa je iz leta 1991.

Prestar za namišljeno kitaro

Priljubljenost Bohemian Rhapsody je narasla ob lanskem uspehu istoimenske filmske biografije Freddiea Mercuryja v režiji Bryana Singerja. Člana skupine Queen Brian May in Roger Taylor sta uspeh skladbe na YouTubeu proslavila z objavo tehnično izboljšane različice videa, ki je bil premierno prikazan na BBC-jevi oddaji One's Top Of The Pops v letu 1975.

May je ob 40-obletnici nastanka pesmi leta 2015 povedal, da ji še vedno rad prisluhne: »Če jo predvajajo na radiu, jo dam na glas. A ob tem ne igram namišljene kitare. Za to sem prestar.«