Osemnajstletna Fatoumata Kourouma Conde iz mesta Mamou na vzhodu Gvineje se je tik zatem, ko je sedla k izpitu, zavedla, da je čas za porod. Zaradi tega so jo hitro odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je v pičlih 10 minutah rodila zdravega dečka.

Dekle si ni vzelo časa za počitek, ampak je bilo že 40 čez minut nazaj v izpitni sobi. S tem ni presenetila le svoje družine, ki je z njo odhitela v bolnišnico, temveč tudi nadzornike na maturi.

Condejeva je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala, da ni nikomur, niti soprogu, povedala, da je tik pred porodom, saj se je bala, da bodo od nje zahtevali, da na izpitni dan ostane doma oz. gre k zdravniku. »A jaz si preprosto nisem mogla predstavljati, da bi izpustila en sam izpit na maturi, za katero sem se učila celo leto,« je dodala.

Soprog ji ni zameril

Soprog, policist po poklicu, ji tega očitno ni zameril. Po besedah nekega sorodnika je novopečeni očka navdušen in vsem, ki so ga pripravljeni poslušati, pripoveduje o »tej fantastični ženski«.

Sorodnik je povedal tudi, da staršema čestitajo vsi v mestu in tudi molijo, da bo Fatoumata opravila maturo. Sam pa si želi, da bi dojenčka poimenovali Espoir, kar v francoščini pomeni upanje.